מדיה חברתית היא כלי ששינה את האופן שבו אנו מתקשרים אחד עם השני. זהו גם כלי ששינה את הדרך שבה ילדים מתקשרים עם הוריהם. חיבור זה יבדוק מדוע ילדים מסוימים אינם רוצים להיות חברים ברשתות חברתיות עם הוריהם ומהן ההשלכות האפשריות של מגמה זו.
יש ילדים שלא רוצים להיות חברים עם הוריהם ברשתות החברתיות כי הם חושבים שזה רעיון מוזר והם מעדיפים להיות חברים של אנשים בגילם. ישנן גם סיבות אפשריות להתנהגות זו כמו שהילד מרגיש נבוך לגבי ההורה, או לא רוצה לשתף יותר מדי פרטים אישיים על עצמו. הם עלולים לדאוג שאנשים ישפטו אותם על זה ויחשבו שזה מוזר. הם עשויים גם לדאוג שאמא שלהם תפרסם משהו מביך עליהם או משהו מביך לגבי עצמם, שעלול להוביל לבריונות באינטרנט.
כמו כן, יש ילדים שלא רוצים להיות חברים ברשתות חברתיות עם האמהות שלהם כי הם מרגישים שהאמהות שלהם שולטות מדי. הילדים חוששים שאמהותיהם יצפו בכל הפעילויות שלהם ולא יאפשרו להם לקבל פרטיות כלל. הילדים גם מאמינים שהם נשפטים על ידי האנשים בפלטפורמת המדיה החברתית וזה משהו שהם לא רוצים. למדיה החברתית יכולה להיות השפעה עמוקה על חיינו, אבל יש אנשים שממש נאבקים בכל הנוגע לשימוש בפלטפורמות האלה.
האם הורים צריכים לעקוב אחר ילדים ברשתות החברתיות?
אנו חיים בעולם שבו המדיה החברתית היא חלק יומיומי מחיינו. זה הפך לחלק בלתי נפרד מהחברה שלנו ולכלי הכרחי כדי להישאר מחובר עם משפחה, חברים ואנשים אחרים.
בעוד שמדיה חברתית יכולה לשמש לטובה, אפשר להשתמש בה גם לרעה. זו יכולה להיות פלטפורמה שמקדמת בריונות ברשת או הפצת חדשות מזויפות. במקרה של ילדים, הורים צריכים לנקוט משנה זהירות בכל הנוגע למה שילדיהם עושים באינטרנט. הורים רבים מודאגים מהשימוש של ילדיהם במדיה החברתית. הם חוששים שילדיהם לא נחשפים לעולם האמיתי ושהם מפספסים כישורי חיים חשובים כמו יצירת חברים ופיתוח אמפתיה.
הורים צריכים לעקוב אחר הפעילות המקוונת של ילדיהם ולוודא שהם יודעים מה הם עושים בפלטפורמות מדיה חברתית כמו Snapchat, Instagram ופייסבוק. עליהם ליצור תוכנית מדיה חברתית משפחתית. הם יכולים לעקוב אחר הנוכחות המקוונת של ילדם כדי לוודא שהם משתמשים בה בצורה בריאה ולא חושפים אותם לתוכן מזיק. הורים צריכים גם להיות מודעים לפוטנציאל של בריונות ברשת או הטרדה באינטרנט, שזו בעיה שהורים רבים נאלצו להתמודד איתה ממקור ראשון.
מדוע הורים צריכים לעקוב אחר המדיה החברתית של ילדם?
מדיה חברתית היא פלטפורמה המספקת הזדמנות לאנשים להתחבר זה לזה ולשתף את המחשבות, הרעיונות והדעות שלהם. אבל זה גם מאפשר לאנשים לשתף את המידע האישי שלהם כגון מיקום, תחומי עניין ועוד. הורים מודאגים יותר ויותר מהשימוש של ילדיהם במדיה החברתית ומההשלכות האפשריות. זה דבר טוב כי זה אומר שהורים לוקחים תפקיד פעיל בחיי ילדם. הורים צריכים לפקח על השימוש של ילדם במדיה החברתית מכיוון שהוא יכול להיות שער לסיכונים מקוונים שונים.
המדיה החברתית הפכה למרכיב עיקרי בחיים המודרניים וקשה להורים לא להיות מחוברים לחשבונות המדיה החברתית של ילדיהם. זה יכול להוביל לבעיות רבות, כולל בריונות ברשת, טורפים מקוונים והפצת מידע מוטעה. חשוב שהורים יהיו מודעים למה שילדיהם עושים באינטרנט כדי שיוכלו לעזור להם לקבל החלטות טובות יותר.
חמש הסיבות המובילות לכך שהורים צריכים לעקוב אחר פעילויות המדיה החברתית של ילדם הן כדלקמן:
1) כדי להגן על ילדך מפני טורפים מקוונים
2) למנוע בריונות ברשת
3) לדעת מה הילד שלך מפרסם ומתי
4) להבין איך ילדכם מבלה באינטרנט ומה הוא אוהב או לא אוהב
5) לחלוק מערכת יחסים בריאה עם ילדיכם
יתרונות וחסרונות של הורים שעוקבים אחר מדיה חברתית
מדיה חברתית היא כלי רב עוצמה שניתן להשתמש בו לטוב ולרע. זה יכול לשמש כדי להתחבר עם חברים ובני משפחה, אבל זה יכול לשמש גם כדי להציק. ישנן דרכים רבות שבהן הורים עוקבים אחר פעילות ילדיהם במדיה החברתית. שיטות אלו כוללות שימוש בתוכנת בקרת הורים, שימוש במסננים במכשירים ומעקב אחר פעילות מקוונת בבית. הורים הופכים מודעים יותר ויותר לחשיבות המעקב אחר המדיה החברתית של ילדיהם. יש הרבה יתרונות שמגיעים עם אסטרטגיות הורות, אבל יש לזה גם כמה חסרונות.
יתרונות:
– זה עוזר להורים לעקוב אחר הפעילות המקוונת של ילדיהם ולהבין טוב יותר מה קורה בחייהם.
– זה עוזר להורים להבין טוב יותר את פלטפורמת המדיה החברתית ואת אופן השימוש בה.
– זה עוזר להורים להיות מסוגלים לפקח על מה שילדיהם מפרסמים, היכן הם מפרסמים כשהם מפרסמים, עם מי הם חברים ברשתות החברתיות, והאם הם משתמשים בו כראוי או לא.
– הורים יכולים גם להשתמש בכלי ניטור של מדיה חברתית כדרך שיוכלו לנהל שיחות עם ילדיהם על נושאים אלו מבלי לנהל את השיחות באופן אישי.
– המדיה החברתית הופכת פופולרית יותר ויותר בקרב ילדים, כך שאם אתה רוצה שהנוכחות המקוונת של ילדך תהיה במעקב, זה יספק לך תובנה לגבי מה הוא זומם.
חסרונות:
– זה יכול להוביל לציפיות לא מציאותיות מהתנהגות ילדם
– זה יכול להוביל לאובדן פרטיות ואוטונומיה על חיי הילד
– זה מגביל את החופש והפרטיות שלהם.
-הם עשויים להרגיש שתמיד מסתכלים עליהם או שופטים אותם.