סלסלת פירות קינוחים במלונות שיש בה פירות כמו למשל – פירות יער, ענבים בצבע כהה, תרד, קייל, בטטה וגזר הם כולם מקורות פנטסטיים לנוגדי חמצון. פירות בצבע סגול כמו לדוגמה – אוכמניות וענבים בצבע כהה מכילים נוגד חמצון בשם רסברטרול שהוכח כבעל פוטנציאל טיפולי למחלות לב. בטא קרוטן הוא קרוטנואיד בצבע כתום בעל תכונות נוגדות חמצון וגם הוכח כמגן מפני מחלות לב. מזונות צמחיים בצבע כתום וצהוב הם מקור טוב לנוגד החמצון קרוטנואיד בטא-קרוטן, או פרו ויטמין A, יחד עם עלים ירוקים. בנוסף לכך, למינרלים כדוגמת – אבץ וסלניום יש יכולות נוגדות חמצון שניתן למצוא במקורות טבעוניים. מינרלים בולטים נוספים המצויים בפירות הם לרבות – הורדת לחץ דם, אשלגן, מגנזיום וסידן.
כמה מהפירות המוציים בדרך כלל במגשי פירות הטעימים ביותר בסביבה הם אלה שגדלים באזורים החמים והלחים ליד קו המשווה של כדור הארץ (פירות טרופיים) או באזורים הסובטרופיים הסמוכים אליהם (פירות סובטרופיים). הצמחים הנושאים את הפירות הללו יכולים להיות עציים (כמו מנגו), עשבוניים (כמו בננות) או גפנים (כמו פסיפלורה), ובדרך כלל אינם יכולים לגדול בטמפרטורות מתחת ל-50°F (10°C). רובכם בוודאי מכירים את הפירות הטרופיים הנפוצים ביותר שיש בתוך סלסלת פירות קינוחים במלונות –
- אננס, בעל בשר צהוב סיבי עם טעם מתוק, חומצי וחמצתי עז.
- מנגו, בעל בשר צהוב או כתום מתוק וחריף וזרע פנימי שטוח.
- פפאיה, בעלת בשר ורוד או כתום קרמי וחמאתי עם טעם מתוק עדין.
- בננות ופלנטנים, שהם עמילניים ומתוקים כשהם בשלים עם זאת, ישנם שפע של פירות טרופיים וסובטרופיים אחרים שאנו עשויים למצוא עונתיים במכולת מקומית או בחנות מזון אתני. לדוגמה:
- לונגן, שהוא קטן ועגול עם עור חיצוני קשה, בור אחד, ובשר לבן מתוק, מושקי, ריחני, דמוי ג’לי.
- ליצ’י, הדומה ללונגן ובעל עור אדמדם וטעם מתוק, חמצני וארומטי המזכיר ענבים וורד.
- רמבוטן, הדומה ללונגן וליצ’י אך עורו החיצוני האדום מכוסה בקוצים קוצניים רכים.
- שסק, שהם פירות קטנים צהובים או כתומים עם בשר עסיסי, מעט חומצי, חריף.
- גויאבה, בעלת בשר ריחני בעל מרקם פריך וגרגירי וטעמו כמו הכלאה בין אגס לתות.
- דוריאן, שהוא פרי גדול עם קליפה קשיחה (השם שלו נובע מהדורי המלאי, כלומר קוצים) עוטף תרמילי בשר קרמי ורך עם ריח של בצל (למעשה, דוריאן מריח כל כך חזק, שלעתים קרובות הוא נאסר בבתי מלון. תחבורה ציבורית בדרום מזרח אסיה, שם היא גדלה!). דוריאן הוא אחד הפירות הבודדים עם כמות שומן גבוהה ותכולת סוכר גבוהה!
- ג’קפרי, שהוא הפרי הגדול בעולם (במשקל של עד 120 קילו!), עם בשר צהוב דונגי, מעט פריך בצורת תרמילים. אפשר לאכול אותו בשל (כשהוא מתוק וטעמו דומה לשילוב של בננה, אננס ומנגו) או לא בשל (כשהוא מלוח ובשרני).
- קרמבולה (פרי כוכב), שהוא צהוב ומוארך, היוצר צורה של כוכב מחומש בחיתוך; בשרו מימי ופריך עם טעם פרחוני, חד והדר.
- מנגוסטין, בעל קליפה סגולה עמוקה המכילה בשר לבן מתוק, עסיסי וחריף עם טעם דומה לאפרסק, תות ואננס.
- פרי הדרקון, הוא תמיד מוגש בקיאק פירות , הוא קיבל את שמו מקליפתו האדומה התוססת והקוצים הקשקשים הירוקים, ובשר לבן עדין ומתוק מלא בזרעים שחורים קטנים; הוא גדל על סוג של קקטוס שפרחיו נפתחים רק בלילה.
קרדיט חדשות bn