להיות אמא במשרה מלאה זו משימה לא פשוטה. לא קל לאזן בין עבודה, משפחה וילדים. לא קל למצוא זמן לעצמך. זה גם קשה לשמור על מוטיבציה כשאתה עייף ולחוץ כל הזמן. עם זאת, זה גם מתגמל כאשר אתה לומד להכיר את ילדך טוב יותר ולראות אותו גדל להיות האדם שלו.
תפקידה של האם השתנה עם הזמן. בעבר אמהות היו אחראיות בעיקר על גידול הילדים, אבל בימינו, אבות לוקחים על עצמם יותר חובות הוריות. שינוי זה באחריות הוביל לעלייה במספר הנשים שעובדות מחוץ לבית, מה שטוב לחברה באופן כללי אבל יכול להיות מאתגר עבור אמהות שמלהטטות כעת בין עבודה וחיי משפחה בו זמנית.
להיות אמא במשרה מלאה יכולה להיות עבודה קשה. זה מחייב אותך להיות זה שאחראי לכל מה שילדך צריך, מהאוכל שלו ועד לחינוך שלו.
חלק מהאחריות הנפוצה ביותר כוללות:
* טיפול בילדיכם בבית ושמירה עליהם בטוחים, בריאים ומאושרים
* לוודא שהם מוזנים היטב, לבושים ומשכילים.
שמירה על קשרים טובים עם מוריהם ויועצי בית הספר. טיפול בעצמך על ידי שינה מספקת ופעילות גופנית על בסיס קבוע
אתגרים איתם מתמודדת אמא במשרה מלאה
להיות אמא היא אחת התפקידים המאתגרים ביותר בחברה שלנו כיום. זה לא רק תובעני פיזית ורגשית אלא גם גוזל זמן רב. על מנת לוודא שהן יכולות לעמוד באחריות שלהן כמו גם בחייהן האישיים, אמהות רבות בוחרות להישאר בבית עם ילדיהן. להיות אמא במשרה מלאה זה אף פעם לא קל. זהו אתגר שעמו מתמודדות אמהות רבות על מנת לפרנס את משפחותיהן. זה יכול להיות מכריע ומלחיץ, אבל זה גם מתגמל ומספק. האתגרים שעמם מתמודדת אימא במשרה מלאה שונים מאלה של אמהות עובדות. זה דורש הרבה עבודה קשה ומסירות.
חמשת האתגרים המובילים איתם מתמודדות אמהות במשרה מלאה הם:
1. מציאת זמן לטפל בעצמך
2. היעדר חיי חברה
3. ניהול איזון חיי עבודה ומשפחה
4. טיפול בילדים תוך כדי ניסיון לשפר את עצמה
ניהול מטלות הבית
6. ניהול בית ומשפחה במשאבים מוגבלים
7. מתן מענה לצרכי ילדיהם
למצוא זמן לישון ולהירגע
איך מתמודדות אמהות במשרה מלאה?
אמהות שצריכות לעבוד במשרה מלאה יכולות לעיתים קרובות להתקשות למצוא זמן לעצמן ולמשפחותיהן. לעתים קרובות הם זקוקים לסיוע בצורה של מטפלת או ספקי טיפול בילדים אחרים. אמהות במשרה מלאה מתמודדות לעתים קרובות עם הבחירה הקשה של עבודה או להישאר בבית עם ילדיהן. לאלו שבוחרים להישאר בבית, חשוב שימצאו דרכים להעסיק את עצמם ולשמח אותם מבלי להזניח את ילדיו.
הנה אסטרטגיות שיכולות לעזור לאמהות בהתמודדות היומיומית שלהן.
1. הישארו חיוביים: חשוב להישאר חיוביים ולא לתת ללחץ שלכם להפיק מכם את המיטב.
2. מצא מערכת תמיכה: מצא אנשים שאתה יכול לסמוך עליהם שידברו איתם על הרגשות וההתמודדויות שלך, כך שלא תצטרך להחזיק את כולם בתוכך.
3. חפש עזרה מחברים או משפחה: מישהו אחר שמבין מה אתה עובר יכול להיות דרך מצוינת לאמהות להתמודד עם הלחצים שלהן ולחלוק את העומס עם אחרים
4. שמרו על עצמכם: חשוב לאמהות להקדיש זמן לעצמן, גם אם זה אומר לעשות משהו פשוט כמו לטייל בחוץ או לשחק משחק בטלפון במשך שעה או שעתיים בכל יום
5. היו יצירתיים: כאשר אמהות מרגישות המומה מחיי היום-יום שלהן, עליהן לפנות ליצירתיות כדי לא
אמא במשרה מלאה מול אמא עובדת
כשזה מגיע לאיזון בין עבודה למשפחה, אין גישה אחת שמתאימה לכולם. יש אמהות עובדות שיש להן לוח זמנים גמיש מאוד והן יכולות לבלות עם ילדיהן כמה שהן רוצות. אחרים נמצאים בלוח זמנים קפדני המאפשר להם לבלות זמן מוגבל עם ילדיהם.
אמהות במשרה מלאה הן אלו שלקחו על עצמן את התפקיד של המטפלת העיקרית בילדיהן. זה כולל לעתים קרובות הכל, החל מבישול ארוחות, כביסה, ניקיון אחרי בית הספר וטיפול בילדים בכל פעם שהם צריכים לצאת מכל סיבה שהיא. אמהות עובדות הן אלו שעובדות מחוץ לבית כדי להרוויח כסף כדי שיוכלו להיות שם בשביל ילדיהן כשהן צריכות אותם. השעות שנשים אלו שומרות משתנות בהתאם למה שהכי מתאים למבנה המשפחה שלהן. אמהות עובדות נאבקות רבות באיזון בין עבודה לחיי משפחה בעוד שאמהות במשרה מלאה מסוגלות להיות נוכחות יותר בחיי ילדיהן. לאמהות במשרה מלאה יש גם את הגמישות לטפל בילדיהן כשהן זקוקות לכך. לאמהות עובדות יש סיכוי גבוה יותר להכנסה גבוהה יותר מאשר לאמהות במשרה מלאה. אמהות במשרה מלאה מבלות יותר זמן עם ילדיהן ונוטות להיות מעורבות יותר בחיי הילד.