מבקשים להכין במהירות לארוחת צהרים באמצע השבוע קציצות בקר טעימות ובריאות? כל מה שאתם צריכים זה להכין רוטב שאוהבים ולהוסיף לו חבילות קציצות בקר של עוף טוב מסדרת ישרל’ה לסיר. וזהו, יש לכם מנה בריאה וטעימה שכל בני המשפחה יהנו ממנה וגם יבקשו תוספת. אם אתם לא סגורים על רוטב, לפניכם כמה רעיונות בנושא
רוטב עגבניות בריא וטעים לקציצות בקר
הרוטב הקלאסי לקציצות בקר הוא לא ספק רוטב עגבניות. להכנתו קחו חצי קילו של עגבניות טריות, קלופות וחתוכות לקוביות, 1 בצל גדול קצוץ, 2 שיני שום כתושות, 1 כף שמן זית, 1 כפית אורגנו מיובש, 1/2 כפית בזיליקום מיובש, ומלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כעת חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית, הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא רך ושקוף. הוסיפו את העגבניות, השום הכתוש אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל שחור. עכשיו הביאו את הסיר לרתיחה, ואז הנמיכו את האש ובשלו במשך 20 דקות, או עד שהרוטב מסמיך. הוסיפו לסיר עם הרוטב קציצות בקר של עוף טוב והגישו.
רוטב פטריות מעולה לקציצות בקר
רוטב פטריות מעניק דרך נהדרת להוסיף טעם ומרקם לקציצות בקר. לשם הכנתו קחו 200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות, 1 בצל גדול קצוץ, 2 שיני שום קצוצות, 1 כף שמן זית, 2 כפות קמח כוסמין מלא, 3 כוסות ציר ירקות, 1/2 כוס חלב שקדים, עירית קצוצה ומלח ופלפל שחור לפי הטעם.
כעת חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית, הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהם רכים ושקופים, והוסיפו את הפטריות וטגנו עד שהן מזהיבות. עכשיו פזרו את קמח הכוסמין המלא מעל הפטריות ובחשו היטב. לאחר מכן בהדרגה הוסיפו את ציר הירקות תוך כדי ערבוב מתמיד, הביאו את הסיר לרתיחה, ואז הנמיכו את האש ובשלו במשך 10 דקות, או עד שהרוטב מסמיך. לבסוף ערבבו פנימה את חלב השקדים, מלח ופלפל שחור, הוסיפו לסיר את קציצות הבקר ופזרו מעל עירית קצוצה.
וזה רק ההתחלה
מלבד הרטבים שלעיל יש עוד אינספור רטבים מתאימים לקציצות בקר, כמו רוטב חמוץ צהוב על בסיס כורכום סלרי ולימון, רוטב טריאקי בייתי, רוטב קארי ירוק או אדום, רוטב צ’ילי חריף ועוד. מעבר לכך, את הקציצות עם הרוטב כדאי להגיש ליד אורז לבן או אורז מלא.